Honlap/Nyitólap Kik vagyunk Konferenciáink Fényképek Könyvkiadás Válogatott Irások Vezetőség Kapcsolataink

Milyen közösségben az erő?

EPMSZ 50. jubileumi konferencia Felsőőrön 2019. április 29 - május 4.

Közös, közösség, közösségi. Amíg évszázadokig nem volt kérdés, hogy milyen közösségben élünk, addig a ma embere, mint oly sok mindent, ezt is választja, választhatja. Keres és talál, sokfélét talál. Milyet talál? Milyen közösségben az erő? 50. jubileumi konferencia Felsőőrön 2019. április 29 - május 4. között. – Meghivó és Program [737 KB] - [2.5] Hívogató [154 KB] - [1.3]

2018 Akadémiai Napok Kárpátalja - Makkosjánosi
április 27 - május 3. Makkosjánosi


SORSOK, EMBEREK: 1918 és azóta
- Hivogató [265 KB]
- Programfüzet [267 KB]
- Jelentkezés [272 KB] Meghosszabbított jelentkezési határidő: márc. 15.
- Tudnivaló [75 KB]

Lelkesedéssel és nagy reményekkel készülünk Kárpátaljára, a 2018-as Akadémiai Napokra. Először rendezzük ott találkozónkat, hogy közelebb kerüljünk ottani testvéreinkhez.
Kárpátaljai barátainkkal olyan műsort állítottunk össze, mely alkalmat kínál a térség mindennapjainak, történelmének, földrajzának és kisebbségi létének megismeréséhez. Ezt a célt szolgálják az előadásokon, műhelybeszélgetéseken túl a változatos helyszínek, kirándulások és az esti kulturális programok.
Nagy szeretettel várunk mindenkit, hogy jelenlétünkkel is kifejezhessük együttérzésünket, megélhessük az összetartozás megtartó erejét, és mi magunk is meríthessünk az ott megtapasztalható lelki és szellemi forrásokból. Az áprilisi találkozás reményében kívánunk egészséges, Istentől áldott új esztendőt!
Az Akadémiai Napok programbizottsága

Meghosszabbított jelentkezési határidő: márc. 15.

2017 Akadémiai Napok Révfülöp

2017. május 21 - május 27, Révfülöp
-
- Programfüzet [396 KB]Reformáció 500:
Posztmodern társadalmak - protestáns tartalmak
Akadémiai Napok, 2017. május 21-27.
Hívogató
Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem idén Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartja Akadémiai Napjait „Reformáció 500 - Posztmodern társadalmak, protestáns tartalmak“ címmel. Az előadások arról szólnak majd, hogy a nehezen definiálható jelenben milyen lenyomatait találjuk annak az ötszáz éves protestáns teológiai, kulturális és társadalmi fejlődésnek, amelyet ma Európa-szerte ünnepelünk. Tetten érhető-e a reformáció félezredes öröksége a gondolkodásban, az egyházi és társadalmi viselkedésben, az oktatásban, vagy a kultúrában? Az előadások mellett érdemes lesz odafigyelni arra a tájra is, amely erre a hétre befogad bennünket. Helybéliek és „bebírók“, művészek és turisztikai szakemberek segítik majd a konferencia résztvevőit megismerkedni a páratlan szépségű Balaton-felvidékkel.
Az Akadémiai Napok programbizottságaJelentkezés


A mellékelt jelentkezési lapot kérjük kitöltve és aláírva legkésőbb 2017. április 14-ig a következő címre eljuttatni:

Haraszti Dóra
Kassa köz 3, H – 4400 Nyíregyháza
Telefon +36 (06)-42 500 946, vagy
+36 (06)-20-2797256
E-mail: haraszti.dora@epmsz.eu
MEGKÖZELÍTÉS

Az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ Révfülöpön, a 71-es balatoni főút mellett található a mólóval szemközti oldalon. A Budapest felől érkezőknek Balatonfőkajárnál kell letérniük az autópályáról. Aki Győr felől jön, jobb, ha a 83-as úton, Pápa felől érkezik.
Vonattal Révfülöp a tapolcai vasútvonalon érhető el. Budapestről, a Déli pályaudvarról rendszeresen indulnak vonatok. Az állomástól pár perces sétával érhet ő el a központ.
Busszal a Népliget autóbusz-pályaudvarról indulnak közvetlen autóbusz-járatok.

Támogatóink
Támogatóink:
Unitŕ dei cristiani e.V. - Németország
Magyarországi Evangélikus Egyház
Magyarországi Református Egyház
Reformáció Emlékbizottság