Honlap/Nyitólap Kik vagyunk Konferenciáink Fényképek Könyvkiadás Válogatott Irások Vezetőség Kapcsolataink

Könyvkiadás

Kedves Barátaink!

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem (EPMSZ) a nyugati magyar emigráció neves értelmiségi és könyvkiadó köre. A svájci alapítású társaság rendszeres összejöveteleivel, évenként megrendezett, főként hungarológiai tárgyú szabadegyetemi heteivel egy kis virtuális Magyarországot épített ki maga körül.

Az EPMSZ 1977 óta adott ki olyan könyveket, amelyek nagy része akkor itthon nem jelenhettek volna meg. A köteteket könyvbaráti körükben terjesztették. Magyarországra kezdetben csak a csempészett példányok juthattak be. Most az akkori időkből megmaradt könyvkészlet még megmaradt példányait is megvételre kínáljuk – felettébb kedvező áron.

A szervezet ma is működik, és megalapította itthoni és határainkon túli testvéregyesületeit. Könyvkiadásuk főként az évente rendezett szabadegyetemi heteken elhangzott társadalmi, magyarságtudományi és hitéleti előadások, valamint társadalomtudományi tanulmányok megjelentetésére korlátozódott, amelyek nagy része másutt nem elérhető. Mint az a csatolt listánkból látható, a kiadó a rendszerváltozás után is vállalta, illetve segítette jó néhány kiadvány megjelentetését.

A Szabadegyetem mindig jó kapcsolatot ápolt a szintén Nyugaton tevékenykedő Katolikus Magyar Értelmiségi Mozgalommal (KMÉM). Rendszeresen tartottak közös külföldi konferenciákat, és - amikor erre lehetőség nyílt - Magyarországon is. A legutóbbit már hazai utódszervezetükkel, a Magyar Pax Romanával /MPR/ közösen rendezték Balatonszárszón. Az MPR rendszeresen jelenteti meg társadalomtudományi konferenciáinak anyagát. Az ezekben közölt tanulmányok és előadások jó része más kiadványokban nem jelent meg.

A két szervezet most rendkívül kedvező áron kínálja könyveit. Továbbá minden vevőnek és megrendelőnek felkínálja azt a lehetőséget, hogy a megvásárolt könyvek értékének megfelelő összegben ajándék köteteket is választhatnak a csillaggal megjelölt példányok közül.

A kínálatot négy csoportba rendeztük. Minden címhez könyvismertetést is csatoltunk. Ezek a recenziók a könyvlista egyes címeire kattintva olvashatóak

A/ Tanulmányok az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem és társszervezeteinek konferenciáin elhangzott és másutt nem publikált eloadásokból [96 KB]

illetve ezek recenziói [181 KB]

B/ Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Nyugaton és itthon megjelent könyvei és kiadványai [111 KB]

illetve ezek recenziói [230 KB]

C/ A Magyar Pax Romana eloadásai és tanulmányai [55 KB]

illetve ezek recenziói [146 KB]

D/ Frenkl Róbert hagyatékából [63 KB]

illetve ezek recenziói [110 KB]

Az értékesítésre és ajándékozásra szánt kötetek darabszáma nagyon változó. Ezért a szélesebb választékot csak azoknak tudjuk kínálni, akik mielőbb jelzik igényeiket Boldis Gergelynél (az EPMSZE titkáránál) internetes boldis.gergely@epmsz.eu vagy postai úton (1119 Budapest, Etele út 2. 1. em 5.).

Kínálatunk nem tartalmazza a két szervezet minden kiadványát. Van közöttük néhány olyan könyv is, amelynek csak megmaradt köteteit tudjuk kínálni – főként készletkiegészítésre.

Könyveinket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft is értékesíti a vele kapcsolatban álló könyvtáraknak. Szeretnénk, ha ajánlatunk ennél szélesebb közönséghez jutna el!
Nagyon kérjük a két szervezet tagjait és barátait, hogy kiajálónkat és listáinkat továbbítsák vagy nyomtassák ki a kisebb könyvtáraknak, egyesületeknek, gyülekezeteknek, valmint pedagógusoknak, oktatási intézményeknek, és könyveink iránt érdeklődő személyeknek.


Kérjük, jelezzék azt is, ha az igénylő személy vagy intézmény a könyvek árából további engedményt kér, vagy azokat (indokolt esetben) adományként szeretné megkapni. A megrendelések kiszállításának és fizetésének módját az igények felmérése (április 4.) után tudjuk közölni. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!
Tisztelettel: Bibó István, az EPMSZ Egyesület elnöke

Megjelent Szabó Zoltán új könyve: Nyugati vártán

Összegyűjtött írások az emigrációból két kötetben, 800 oldalon
Kiadó: Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem, Osiris Kiadó
Szerkesztő: András Sándor

megrendelési információk itt:(letöltheto PDF) [70 KB]

rövid szemelvény a könyvbol:(letöltheto PDF) [99 KB]

Pósa Lajos és Pósa Zoltán versei

2010. október 26-án este 18.00 órakor
az unitárius könyvesboltban - Budapest, Alkotmány u. 12

letöltheto meghívó (PDF) [63 KB]