Honlap/Nyitólap Kik vagyunk Konferenciáink Fényképek Könyvkiadás Válogatott Irások Vezetőség Kapcsolataink
KÖNYVKIADÁS

Kedves Barátaink!

Az EPMSZ könyvei és kiadványai

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem (EPMSZ) a nyugati magyar emigráció neves értelmiségi köre. A svájci alapítású társaság rendszeres összejöveteleivel, évenként megrendezett, főként hungarológiai tárgyú szabadegyetemi heteivel egy virtuális Magyarországot épített maga köré.

Az Akadémiai napok mellett a könyvkiadással voltunk jelen a magyar közéletben. 1977 óta adtunk ki olyan könyveket, amelyek nagy része akkor itthon nem jelenhettek volna meg. A köteteket az EPMSZ Könyvbaráti Körében terjesztették. Magyarországra kezdetben csak a csempészett példányok juthattak be. 2003 előtti kiadványaink teljes listája az „Európa keresztútjain. Az EPMSZ 33 éve“ című kötetben található, frissebb kiadványaink listáját IDE kattintva tekintheti meg. A hiányzó könyvészeti adatok Balla Bálint: „A Szabadegyetem, mint könyvkiadó“ c. könyvében érhetőek el.

A rendszerváltozás utáni kiadói tevékenységünk főként az évente rendezett szabadegyetemi heteken elhangzott társadalmi, magyarságtudományi és hitéleti előadások, valamint társadalomtudományi tanulmányok megjelentetésére korlátozódott. Az előadások, tanulmányok és viták másutt nem hozzáférhetőek. Az utóbbi időben is vállaltuk, illetve segítettük jó néhány, általunk fontosnak ítélt kiadvány megjelentetését.

A Szabadegyetem könyveinek és kiadványainak archívumát az EPMSZ Egyesület kezeli.

Az ezen felül megmaradt példányok az alábbi címen érhetőek el: Huszár Gál Könyvesbolt, Budapest, V. Deák tér 4. Tel.: +36 20 3142632 bolt@huszargal.hu